• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Jan Dekleva tretji na DP v dolgih tekih

20170129_113830_resized
V soboto so v postojni tekmovali atleti na daljših razdaljah. Na pet kilometerski razdalji se je med pionirji na odlično tretje mesto uvrstil tudi naš atlet Jan Dekleva.
"Prva dva kilometra sta bila zelo počasna, po tretjem sem bil še vedno v vodstvu nato pa sta mi konkurenta zbežala. Zelo sem vesel z rezultatom."
To je za Jana krstna medalja na državnih prvenstvih in velika vspodbuda za nadaljno atletsko pot.
 

Florina

Eva_Florina

Prejšnji teden se je v grški Florini (na meji z Makedonijo) odvijala 16. izvedba Balkanskega prvenstva v hoji za mladinske in članske kategorije. Na njem so pod vodstvom trenerja Fabia Ruzzierja (AK Koper) nastopili tudi trije slovenski predstavniki, in sicer Eva Čanadi (AK Koper) in Kaja Rupar (AK Radovljica) med mlajšimi mladinkami, ter Anže Tesovnik (MASS Ljubljana) med starejšimi mladinci. Eva je na razdalji 5 km s časom 28:40 pristala na končnem 8. mestu, Kaja s časom 32:38 na 10., Anže pa je za 10km progo potreboval 54:44, kar mu je naneslo uvrstitev na 7. mesto. Skupno se je prvenstva udeležilo 70 tekmovalcev iz 6 držav. Na končni ekipni lestvici je zmagala Romunija, pred Grčijo in Turčijo, medtem ko je bila Slovenija z nepopolno ekipo šesta.

 

Erasmus+Programme: Support for Collaborative Partnerships in the field of Sport

 

Erasmus_nov

Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

„Efficient recommended MVPA obtainment for    school children and teenagers“

      Partners;

           AK „ASK“, Split, CRO

           SCIENCE AND RESEARCH CENTRE KOPER, Koper, SI

           AK „KOPER“, Koper, SI

           AK „ARAK“, Szekesfehervar, HU

           AK „BOR“, Trieste, IT

           AK „OLYMP BRNO“, Brno CZ

Zadnjič posodobljeno (Torek, 04 April 2017 20:04)

 

Daegu in Tržič

unnamed9

Od 19. do 26. marca se je v Daeguju (Južna Koreja) odvijalo Svetovno prvenstvo indoor za kategorije Master (od 35 let dalje). Tekmovanja se je udeležilo rekordnih 4300 atletov iz 75 držav. Brezhibna organizacija, izredno gostoljubni in prijazni Korejci ter dobri vremenski pogoji, so prispevali k enkratni atmosferi, ki bo vsem nastopajočim ostala še dolgo v spominu. Z devetčlansko reprezentanco Slovenije je nastopil tudi hitrohodec AK Koper Fabio Ruzzier, ki je izpolnil zadani cilj osvojitve kolajne v lastni kategoriji M60. Najprej je nastopil v hoji na 3000m indoor, kjer je osvojil nepričakovano drugo mesto, le za 4 leta mlajšim glavnim favoritom Poljakom Miroslawom Luniewskim. Čas zmagovalca je bil 15:43.66 Ruzzierjev 16:03.37, na tretje mesto se je s časom 16:09.57 uvrstil Kanadčan Denis Laflamme. Štiri dni kasneje je bila na sporedu še cestna tekma na 10 km. Tudi tokrat je Poljak suvereno zmagal, medtem ko je Ruzzier s časom 56:31 osvojil 3. mesto.

Več ...

 
Več člankov...
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook