• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Furstenfeld

Slovenski_hitrohodci_v_Avstriji

Konec tedna se je v Fürstenfeldu (avstrijska Štajerska) vršila 3. izvedba mednarodne cestne tekme v hitri hoji “Fürstenfelder Frühlingsgehens”, na neobičajni razdalji 2.350m, ki je bila veljavna tudi za avstrijski Grand prix v hoji. Med skupno 27 nastopajočimi v raznih kategorijah je pod vodstvom našega Fabia Ruzzierja, ki je tudi sam nastopil, tekmovala tudi šesterica slovenskih hitrohodcev iz 3 različnih

Več ...

 

Janov krstni nastop za slovensko reprezentanco

JAN

Že v prvem nastopu za izbrano vrsto je Jan Dekleva zelo dobro opravil na letošnjem Belem Krosu v Beogradu. V svoji kategoriji je osvojil izvrstno šesto mesto in kilometerski krog pretekel v času 3:15.00 s. V Beogradu so nastopili atleti iz Srbije, Hrvaške, Bosne, Makedonije, Madžarske in Slovenije.

»Prvih 800 m sem tekel na drugem mestu, potem pa so mi malo pošle moči in sem v zadnjih 200 m zdrsnil na 6. mesto. Taktično nisem tekel najboljše, vendar sem z uvrstitvijo zelo zadovoljen« je po teku povedal Jan.

 

Štartali z novim EU projektom

Minulo nedeljo in ponedeljek je v Bazovici nad Trstom potekal prvi sestanek v sklopu novo pridobljenega projekta sofinanciranega s strani EU. Glede na dobro sodelovanje v prvem projektu smo isti klubi tudi tokrat združili moči, v letošnjem projektu pa se nam je pridružil še Znanstveno raziskovalni center iz Kopra. Tudi tokrat bomo sodelovali s klubi iz Hrvaške (ASK Split), Italije (BOR Trst), Madžarske (ARAK Szekesfegesvar) in Češke (OLYMP Brno), ter že omenjeni ZRS iz Kopra. Naziv novega projekta je Efficient recommended MVPA obtainement for scholl children and teenagers.

Projekt, ki smo ga pričeli v začetku januarja in bo trajal do konec leta 2018, spada po klasifikaciji EU komisije med večje projekte, ki presegajo 400.000€. V tem času bomo trikrat potovali na deset dnevne skupne kampe, kjer si bomo izmenjevali izkušnje in znanje. Prvi kamp je planiran v aprilu v Makarski, drugi januarja 2018 v Szekesfegervaru ter zadnji v juniju 2018 v Makarski.

 

Kamenjski kros

20170129_121830_resized_1

V nedeljo je v lepem sončnem vremenu v Kamnjah pri Ajdovščini potekal Kamenjski kros, na katerem sta nastopila tudi dva naša atleta, ki sta se odlično odrezala. Jan Dekleva je v kategoriji pionirjev zasedel odlično drugo mesto, Luna Vidic pa v kategoriji pionirk prav tako odlično tretje mesto. Oba sta nastopila na dvokilometerski progi.

 
Več člankov...
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook