• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Sevniški pokal

IMG_7483

V Sevnici je potekal Sevniški pokal v krosu, Ki je bil tudi druga izbirna tekma za izbor slovenske reprezentance za Beli kros, v Beogradu januarja prihodnje leto. Atlet Atletskega kluba Koper Jan Dekleva je bil najhitrejši v pionirski kategoriji na razdalji 1000 m in zmago začinil tudi z odličnim rezultatom 3:24,0. Čestitke.

 

38. Koprski tek in hoja

Najmlaje_z_Andrejo_v_Kopru

V nedeljo je na koprski Bonifiki, v okviru “38. Koprskega teka in hoje”, potekala zadnja   mednarodna tekma v hitri hoji, veljavna za “9. Alpe/Adria Cup 2016”. Tekmovanja se je udeležilo rekordno število 78 tekmovalcev iz 6 Držav (Slovenije, Italije, Hrvaške, Avstrije, Srbije in Romunije).

Od 15 nastopajočih kategoriji je tokrat levji delež zmag pripadal atletom iz Slovenije (kar 11), med katerimi je bilo kar nekaj novih perspektivnih elementov.

Več ...

 

Novomeški kros

unnamed

V soboto, 26. 11. 2016, je  v Novem mestu potekal Novomeški kros. Tekaški kros je štel tudi kot pregledna tekma pred prihajajočim evropskim prvenstvom v krosu. To je bila prva od treh izbirnih tekem za izbor reprezentance za Beli kros, ki naj bi potekal v Beogradu. V Novem Mestu sta sodelovala tudi dva naša atleta, ki sta se dobro odrezala. Na zelo blatni progi se je med mlajšimi pionirkami na 1km progi Luna Vidic uvrstila na  2. mesto z rezultatom 4:07s, Jan Dekleva pa je med starejšimi pionirji na 2km progi za las zgrešil stopničke in pristal na odličnem 4.mestu z rezultatom 7:21s. Čestitke obema!

 

Racewalking Five Races

V torek zvečer se je v Hotelu Europalace v Tržiču (Monfalcone) odvijalo končno nagrajevanje letošnje izvedbe “Racewalking Five Races”, to je serije petih tekem, ki so na sporedu skozi celo sezono (letos so bile v Sežani, dvakrat v Gorici, Remanzaccu in Trstu), na katerih pridejo za to lestvico v poštev atleti iz Furlanije/Julijske krajine ter Slovenije. Po petih izvedbah je bila letošnja za slovenske barve in barve AK Koper najuspešnejša, saj je med Pionirkami U10 v konkurenci 15 tekmovalk premočno zmagala Saša Milenovič, med mlajšimi mladinkami je Eva Čanadi prvič premagala vse Italijanke (skupno 6). Med člani je bil Fabio Ruzzier drugi, Igor Bahčič četrti ter Matjaž Brulc šesti med sedmimi tekmovalci. V Slovenijo so šle še tri zmage, in sicer med Pionirkami U12 (Tamara Reicht – AD Štajerska), kjer je bila 7. Laura Kopač (AK Koper) v konkurenci 16 tekmovalk, med  Pionirkami U14 (Kaja Rupar – AK Radovljica), med starejšimi mladinci (Anže Tesovnik – MASS Ljubljana) ter drugo mesto Filipa Križnika (AD Štajerska) med Pionirji U16. V veliko čast vsem nagrajencem, je slovesnosti prisostvoval največji italijanski hitrohodec vseh časov Abdon Pamich (rojen sicer na Reki, živi pa v Rimu), dobitnik bronaste kolajne na O.I. v Rimu leta 1960 in Olimpijski Prvak v Tokju 1964 na 50km, poleg tega še dvakratni Evropski prvak v Beogradu (1962) in Budimpešti (1966) ter 40-kratni Italijanski prvak na vseh možnih razdaljah. Vsem so ob tej priložnosti podarili njegovo knjigo spominov, ki je ravnokar izšla in ni le suhoparni pregled njegove edinstvene športne kariere, temveč prava šola življenja, kar hitra hoja sicer tudi je.

 
Več člankov...
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook