• JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator
 • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Master Slovenija

Gasilska_v_Radovljici

Pred kratkim je v Radovljici ob prisotnosti predsednika AZS Romana Dobnikarja in najstarejšega še živečega olimpijca 96-letnega Marka Račiča, potekalo vsakoletno nagrajevanje najboljših atletov Masterjev Slovenije, katerega so se udeležili tudi najboljši Masterji AK Koper. Kot se dogaja že celo vrsto let, je v tekaškem troboju atletov tekačev in hitrohodcev, ki tekmujejo na srednjih in dolgih progah (in teh je v Sloveniji največ) bil Fabio Ruzzier zopet najboljši. S 3.251 osvojenimi točkami je bil za skoraj 800 točk boljši od drugouvrščenega tekača Roberta Kotnika (2.458 točk) in za več kot 1.000 točk boljši od tretjeuvrščenega tekača Branimirja Komela (2.230 točk). Lestvica upošteva 3 najboljše rezultate dosežene na 3 različnih razdaljah. Med drugim je bil Ruzzier edini, ki je dosegel v eni disciplini čez 1.000 točk, oziroma je to dosegel kar na vseh 3 razdaljah (na 5 km 1.130, na 10 km 1065 in na 3000 m indoor 1056 točk).

Več ...

 

Sklic rednega občnega zbora

ATLETSKI KLUB KOPER

Na podlagi sklepa UO AK Koper, z dne 15.10.2016, sklicujem občni zbor AK Koper, ki bo 25. novembra 2016 s pričetkom ob 17.30 uri v sejni sobi restavracije Emonec v Šalari.

DNEVNI RED

 1. Otvoritev občnega zbora
 2. Izvolitev organov občnega zbora
 3. Poročilo o delu AK Koper v letu 2016 – poroča predsednik Klavdij Frankovič
 4. Finančno poročilo, poročilo nadzornega odbora – poroča Andrej Grzentič in Dragica Pograjc
 5. Poročilo Zbora atletskih sodnikov – poroča Dušan Žilavec
 6. Spremembe statuta AK Koper
 7. Program dela leto in finančni plan za leto 2017
 8. Razno

Predsednik UO AK Koper

Klavdij Frankovič

Na oglasno desko in na spletno stran AK Koper članom in članicam AK Koper, dne 10.11.2016

Polnopravni udeleženci občnega zbora so člani, ki imajo plačano članarino za leto 2016.

Zadnjič posodobljeno (Petek, 11 November 2016 19:27)

 

8. Memorial Rodolfo Crasso

Koper-MASS

V nedeljo, 30.11., se je na tržaškem Velikem trgu odvijalo največje tekmovanje v hitri hoji zadnjih 70 let v Trstu. Na startu se je v raznih kategorijah predstavilo okoli 150 tekmovalcev iz 10 evropskih držav s celo vrsto državnih prvakov in reprezentantov. Tekmovanje je organiziral tržaški klub S. Giacomo, ki je po njegovem dolgoletnem predsedniku Rodolfu Crassu tudi poimenoval 8. memorial. Obenem je tekmovanje veljalo za člansko Deželno prvenstvo, 9. Alpe/Adria Cup, 5. Racewalking Five Races ter nenazadnje za 42. Intercity, katerega je organiziral AK Koper.

Več ...

 

Saša Milenovič, Eva Čanadi in Fabio Ruzzier ponovno na stopničkah

V soboto se je na goriškem stadionu na Rojcah odvijala mednarodna tekma v hitri hoji, veljavna za 8. Trofejo Halloween, 4. tekmo Trofeje Racewalking Five Races ter 5. tekmo Pokala Alpe/Adria. Na njej je nastopilo okoli 70 tekmovalcev iz Italije, Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Veneta in Tridentinske. Med njimi je bila tudi trojica atletov AK Koper. Med najmlajšimi Pionirkami U10 je  Saša Milenovič z izdatno zmago na 500m ponovno dokazala svojo letošnjo premoč v tej kategoriji. Med mlajšimi mladinkami, ki so startale na 5000m dolgi progi, je Eva Čanadi zasedla solidno 3. mesto med sedmerico atletinj, ki sodijo med najboljše v Italiji. Na isti razdalji je startala tudi deseterica članov, kjer je Fabio Ruzzier tudi sam osvojil odlično 2. mesto za 14 let mlajšim Neapeljčanom Saponarom, v tekmi, kjer so si sodniki dovolili diskvalifikacijo kar polovice tekmovalcev (Ruzzier je končal brez opominov).

Hitrohodce AK Koper čaka prihodnjo nedeljo na tržaškem Velikem trgu izredno važno mednarodno tekmovanje, veljavno za 42. izvedbo Intercityja - ekipno tekmovanje klubov iz Freiburga in Dresdena (Nemčija), Sabadella (Španija), Toulousa (Francija), Bergama in Rima (Italija), Zagreba (Hrvaška) ter AK Koper, ki je tudi soorganizator. Najavljena je izredno močna mednarodna konkurenca, z nastopom mnogih sedanjih in bivših državnih reprezentantov iz Italije, Slovenije, Slovaške, Nemčije, Španije, Francije, Švedske, Hrvaške, Madžarske in Avstrije. Na tem največjem tekmovanju v hitri hoji, organiziranem zadnjih 70 let v sosednji Deželi, je napovedan nastop preko 120 hitrohodcev, kar bo na slikovitem scenariju največjega tržaškega trga gotovo enkratno doživetje.

 
Več člankov...
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook