• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Pokrovitelji
Pasica
Povezave
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Erasmus Programme of the European Union Efficient recommended MVPA obtainment for school and teenage

erasmus
Od 2.01.2018 do 09.01.2018 je potekal v Madžarskem mestu Szekesfehervar drugi od treh kampov evrpskega projekta Erasmus, Programme of the European Union Efficient recommended MVPA obtainment for school and teenagers.
V projektu sodelujejo hrvaški AK Split, madžarski AK ARAK Szekesfehervar, češki AK Olimp Brno, tržaško športno združenje Bor in slovenski Atletski klub Koper.

Več ...

 

Dvoransko prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke

IMG_20180120_140631

V soboto 20.1.2018 je potekalo dvoransko prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke letnik 2007 in 2008 v Slovenski Bistrici, na katerem so nastopili tudi pionirji Atletskega kluba Koper.

Med pionirji na 200m razdalji je Babič Leon s časom 36,32s zasedel 6. mesto, Oblak Tay s časom 37,68s 13. mesto, Jurman Lanej pa s časom 38,10s  14. mesto. Med pionirkami je na isti razdalji  200m Čehovin Sirk Julaj s časom 36,63s zasedla odlično 5. mesto, Madruša Taja s časom  38,68s pa 13. mesto. Na 50m razdalji je Zahar Gaja s časom 8,73s  zasedla 9. mesto.

Mešana štafeta 6x40m je s časom 59,57s zasedla odlično  2. mesto.

Vsem nastopajočim čestitamo za dobre rezultate.

 

39. KOPRSKI TEK

K._TEK

Atletski klub Koper je v soboto, 16.12.2017 na atletskem stadionu izvedel 39. koprski tek - novoletni tek za otroke, ki so se ga udeležili otroci iz AK Koper in Atletskega društva Nova Aurora. Za prve tri v vsaki kategoriji je MO Koper podarila majice, Mlinotest pa vsakemu udeležencu slasten krof.
Rezultati

Zadnjič posodobljeno (Ponedeljek, 18 December 2017 11:42)

Več ...

 

Na konferenci otrok v gibanju tudi AK Koper

»Vloga ure športa za doseganje gibalnih priporočil«

Vodja delavnice: izred. prof. dr. Boštjan Šimunič, Tadeja Volmut2, Andrej Grzentič3, Nika Grzentič4, Mitja Kalc4, Tomislav Vranić5

Znanstveno-raziskovalno središče Koper, Koper, Slovenija; Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta, Koper, Slovenija; Atletski klub Koper, Koper, Slovenija; BOR Unione Sportiva Dilettantistica, Trst, Italija; Atletski klub Split, Split, Hrvaška

Pomembne zdravstvene organizacije poročajo o epidemiji gibalne neaktivnosti, ki postaja največji dejavnik umrljivosti. Kar dve tretjini odraslih in otrok ne dosega niti minimalnih priporočil gibalne aktivnosti. Ura športa igra pomembno vlogo gibalnega in telesnega razvoja otrok, a bi morala igrati tudi veliko vlogo pri zagotavljanju minimalnih priporočil gibanja. Žal analize gibanja med uro športa poročajo premalo gibanja, zaradi tega so pomembne mednarodne inštitucije zdravja, kineziologije sprejela priporočila, da bi morali otroci med uro športa doseči 50% časa v srednjem in visokem intenzivnem gibanju ter čim manj časa v neaktivnosti. V sklopu delavnice vam bomo predstavili aktualne rezultate mednarodnega projekta in konkretne napotke k intenzivnejši uri športa.

 
Več člankov...
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook