• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Ekipno prvenstvo Slovenije za mlajše mladinke in mladince

2.9._akkoper

Atletski klub Koper je izpeljal Ekipno prvenstvo Slovenije za mlajše mladinke in mladince. Koprski atletski stadion je tako gostil najboljše slovenske atlete v tej starostni skupini. Vreme je zdržalo skoraj do konca tekmovanja. Skoraj, saj je veter z juga kar dobro pihal na črne oblake, ki so se bližali koprskem atletskem stadionu. Pred startom teka na 2000 m z zaprekami in skoku v višino ter metu diska je nevihta prispela tudi na prizorišče z modro tartansko progo. Ni bilo kaj kot zaradi varnosti mladih atletov in atletinj tekmo prekinemo. Do takrat doseženi rezultati in skupne točke pa so se upoštevale za ekipne uspehe. Koprski atletski delavci so se spet izkazali s prizadevno in odlično izpeljanim atletskim tekmovanjem, ki sta jih domači atletinji Klara Begič, s prestižno zmago na 100 m, in Eva Čanadi z zmago v hitri hoji na 3000 m, lepo nagradili. 

 

Ekipni pokal Slovenije v hitri hoji

Domale_Saka

V sredo je v Domžalah potekala tretja od petih tekem veljavnih za Ekipni pokal Slovenije v hitri hoji, namenjen vsem ženskim in moškim kategorijam. Tekmovanja so se udeležili tudi 4 hitrohodci AK Koper, ki so skušali braniti trenutno vodstvo kluba na skupni lestvici pokala. Uspeh je bil popoln, saj so vsi štirje vsak v lastni kategoriji zmagali, kljub temu, da je tekmovanje potekalo v težkih vremenskih pogojih s 34° in soparo. Med Pionirkami U12, ki so tekmovale na 1000m dolgi progi je zablestela Saša Milenovič, ki se je z doseženim časom 5:44,98 izboljšala za več kot 11 sekund. Na razdalji 5000m je Eva Čanadi med mlajšimi mladinkami s časom 29:36,90 suvereno zmagala, kar je z doseženim časom 30:27,16, ki predstavlja nov državni rekord med veterankami W50, dosegla tudi Andreja Poklar. Sklop zmag je med člani dopolnil še njihov trener Fabio Ruzzier, ki se je z doseženim časom 28:57,77 letos izboljšal za cele 2 minuti.

Čestitke vsem!

 

ATLETSKI KLUB KOPER VPISUJE NOVE ČLANE

S septembrom lahko starši vpišejo svoje otroke pri vaditeljih in trenerjih Atletskega kluba Koper na koprskem atletskem stadionu.

Vadbene skupine so sestavljen po starostnih skupinah od 4. leta dalje. Dodatne informacije dobite na elektronskem naslovu  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  ali  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

In zakaj naj bi otroci obiskovali Atletsko šolo pri Atletskem klubu Koper:

- ker je atletski trening osnova za vse druge športe;

- ker je pri kasnejši izbiri druge discipline, predhoden trening atletike zelo koristen;

- ker je uspeh odvisen prvenstveno od posameznika, ne pa od sodnikov in trenerjev, ter od skupine v katero te postavijo;

- ker je atletika primerna za vse: visoke, nizke, lahke, težke...

- ker s številnimi disciplinami omogoča raznovrstne treninge: teke na kratke in dolge proge, skoke, mete, itd.;

- ker je tovrstni šport relativno poceni - za začetek so dovolj tekaški copati in trenirka;

- ker imamo v Kopru idealne pogoje za treninge ter izšolane trenerje in vaditelje.

 

Četveroboj mlajših mladinskih reprezentanc

mladinski_etveroboj_2017

V Miškolcu na Madžarskem je potekal četveroboj mlajših mladinskih reprezentanc Češke, Slovaške, Madžarske in Slovenije. V reprezentanco Slovenije se je ponovno uvrstila tudi atletinja AK Koper Klara Begič. Klara je nastopila na 100m, kjer je s časom 12.36 zasedla 4. mesto.

Čestitke Klari za uspešen nastop v reprezentanci Slovenije.

 
Več člankov...
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook