• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Pokrovitelji
Pasica
Povezave
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

12. Kraški maraton

V nedeljo, 25.3.2012, se je v okviru 12. izvedbe Sežanskega Malega Kraškega Maratona odvijala tudi mednarodna tekma v hitri hoji za ženske in moške kategorije, ki je obenem veljala kot prva preizkušnja letošnjega Alpe Adria Racewalking Cup-a. Na startu se je zbralo rekordno število tekmovalcev iz 4 držav (Slovenije, Italije, Hrvaške in Avstrije), med katerimi jih je 21 tekmovalo v  mladinskih kategorij in 19 v članskih. Poleg Giorgie Menis, letošnje italijanske državna mladinska prvakinje v dvorani, so nastopili še hrvaški članski prvak Želimir Haubriha, avstrijska prvakinja Monika Schwantzer, slovenski prvak med pionirji Žiga Lešnjak (AD Bled), državna rekorderka Eva Čanadi ter Fabio Ruzzier (slednja dva iz AK Koper).

Tekmovanje je potekalo na treh različnih razdaljah in sicer: pionirji U12 so tekmovali na razdalji 900 m, U14 in U16 na razdalji 1200 m, mladinci in člani pa na progi dolgi 3000 m. Levji delež zmag so v sedmih kategorijah dosegli tržaški atleti, kjer je hoja na mladinski ravni že tradicionalno zelo razvita. Med pionirkami U12 sta se na drugo in tretje mesto uvrstili Koprčanki Klara Cah in Tia Križan. Med pionirji U12 je Blejčan Žiga Lešnjak zasedel tretje mesto. Med Pionirkami U14 se je na 6. mesto uvrstila Eva Čanadi iz AK Koper.

V skupni lestvici članic in mladink je na 3000 m premočno zmagala italijanska mladinska prvakinja Giorgia Menis (15:03.50). Na isti progi sta krstno nastopili članici AK Koper Debora Furlan in Mojca Cah, ki sta zasedli 7. oziroma 8. mesto, medtem ko je bila naša Mira Puhar deveta. Med člani in mladinci je na progi dolgi 3000 m presenetljivo zmagal član AK Koper  Fabio Ruzzier, za katerega je ta razdalja odločno prekratka in je bil zaradi tega v konkurenci z mladinci vse prej kot favorit. Poleg tega je na njem slonelo tudi  breme organizacije in je bila njegova koncentracija vsekakor bolj usmerjena na organizacijski vidik tekmovanja, kot pa na dejansko premagovanje razdalje. Kljub temu je pustil za sabo ostale tekmovalce in prispel na cilj z odličnim časom 14:44.40.

Sedaj koprske atlete čaka nedeljska tekma v Pordenonu. Srečno!

Zadnjič posodobljeno (Petek, 30 Marec 2012 21:31)

 
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook