• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Pokrovitelji
Pasica
Povezave
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Hitra hoja v Pernitzu

DSCN0903

Preteklo soboto in nedeljo sta se v Pernitzu, blizu Dunaja, odvijali dve mednarodni tekmi v hoji. Najprej je bila na vrsti  tretja izvedba mednarodne tekme »Internationale Wertung Biedermeiertal«, ki je potekala po mestnih ulicah in velja za avstrijsko Državno Prvenstvo v hoji na 10 km, kot prva preizkušnja (od osmih) letošnjega članskega Pokala Alpe/Adria ter druga tekma Mladinskega Pokala Alpe/Adria. Udeležili so se je tekmovalci iz 5 držav (Avstrije, Italije, Hrvaške, Rusije in Slovenije), med katerimi so bili tudi trije člani AK Koper. Najprej so se na 10 km dolgi progi preizkusili člani, med katerimi je bil tudi Fabio Ruzzier, ki se je na progo podal brez zadržkov in od vsega začetka diktiral tempo, čeprav je le dva dni prej tekmoval in zmagal v Tolmeču. Med ostalimi tekmovalci (nekateri tudi 40 let mlajši od njega) sta se mu nekoliko upirala le domačin Dietmar Hirschmugl ter Hrvat Želimir Haubrih, vendar le v prvem kilometru. Z vsakim krogom je Ruzzier večal naskok in naposled tekmo zmagal v času 51:48., kar je nov Državni rekord v kategoriji M 60 - že drugi v treh dneh. Na drugo mesto se je uvrstil Avstrijec Hirschmugl (53:50), tretji je bil Hrvat Haubrih (53:55). Omenimo naj, da se je na lanskoletni izvedi te tekmi, Ruzzier uvrstil na 4. mesto, z dobro minuto slabšim časom.

Pionirke U14 so tekmovale na razdalji 2 km. Tudi v tej kategoriji sta najmlajši članici odprave, Eva Čanadi in Klara Cah, dokazali, da nimata konkurence in sta se suvereno uvrstili na prvo oziroma drugo mesto. Ob tem je bila Klara prva tudi v kategoriji U12, Eva pa je dosegla nov državni rekord kategorije.

V nedeljo je bila na vrsti napornejša 5.600 m dolga tekma »Internationales Berggehen Muggendorf«, tokrat v še številnejši zasedbi. Med drugim sta doživela svoj ognjeni krst še Jasmina Čanadi ter David Cah. Proga s startom v Pernitzu je tokrat imela svoj cilj pri lovski koči na Jagasitzu, ki stoji na nadmorski višini čez 1000m! Tudi tokrat se Ruzzier ni dal presenetiti in je po prvih dveh kilometrih, ki so še relativno ravninski, že na prvi strmini pričel diktirati svoj tempo in kaj kmalu pokazal hrbet ostalim tekmovalcem. V cilj je prispel s časom 34:39, pred Hrvatom Haubrihom (36:01) ter Avstrijcem Franzom Kropikom (36:27). V štirih dneh je tako naš šestdesetletnik kar trikrat opravil z vso konkurenco in dokazal, da si v tej disciplini tudi pri svojih letih lahko privošči še marsikatero zadoščenje. David Cah pa se je uvrstil na presenetljivo 9. mesto (51:43).

V ženski konkurenci je zmagala izkušena Avstrijka Dorothea Grolig (41:08), na odlično in povsem nepričakovano tretje mesto pa sta se v absolutni konkurenci uvrstili naši dve mladi tekmovalki, Eva Čanadi (43:26) in Klara Cah (44:30), ki sta bili v mladinski kategoriji zdaleč najboljši (tretje uvrščena Avstrijka Catherine Prasch je prispela v cilj šele s časom 58:43). Za končno presenečenje je poskrbela tudi Jasmina Čanadi, ki je s svojim krstnim nastopom osvojila 6. mesto (51:43). Izredno uspešno gostovanje v Avstriji je našim petim članom prineslo kar 5 zmag, 2 državna rekorda in 7 pokalov. Še dobro, da je bil kombi prostoren ...

Zadnjič posodobljeno (Sobota, 11 Maj 2013 10:06)

 
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook