• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Glavni meni
Pokrovitelji
Pasica
Povezave
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Erasmus,Programme of the European Union Efficient recommended MVPA obtainment for school and teenage

Erasmus, Programme of the European Union Efficient recommended MVPA obtainment for school and teenagers 

Od 4.08.2018 do 11.08.2018 je potekal v Hrvaškem mestu Split tretji od treh kampv evrpskega projekta Erasmus,Programme of the European Union Efficient recommended MVPA obtainment for school and teenagers.

V projektu sodelujejo,Hrvaški AK Split ,Madžarski AK ARAK Szekesfehervar, Češki AK Olimp Brno,tržaško športno združenje Bor za Italijo in Slovenski AK Koper. Osrednja ideja projekta je, da bi v sklopu ene šolske ure telesne vzgoje, oziroma športa, podalšati obdobje višje intenzivnosti gibalne aktivnosti. Raziskava Univerze na Primorskem je pokazala da so v 45 minutah telovadbe otroci intenzivno aktivni le dvanajst minut in pol, sedaj bi radi to obdobje podalšali na vsaj dvajset minut. Že aprila smo v Makarski izmenjali izkušnje in izoblikovali skupen model aktivnosti znotraj šolske ure. Do konca projekta bomo na zgoščenko spravili pet različic 45 minutnega programa aktivnosti znotraj ure športne vzgoje. Vsak klub sodeluje s desetimi atleti in dvema trenerjema.
Nad vsem bo bedel koprski Znanstveno raziskovalni center ZRS, ki bo prispeval pospeškometre-pasove, s katerimi se beleži gibanje otroka čez dan v primerjavi z gibanjem v času treninga.
 
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook