• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Pokrovitelji
Pasica
Povezave
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

12. Slovenske igre šolarjev

igre_solarjev_koper_2012_-_foto_Mitja_Butul2

Koper, 24. maj 2012, 12. Slovenske igre šolarjev so bile letos v Kopru. Na koprski Bonifiki se je med seboj pomerilo 14 ekip slovenskih mest. Nekaj več kot 300 udeležencev se je med seboj pomerilo v atletiki, nogometu, odbojki in tenisu. Seštevek točk po športnih panogah je odločil tudi ekipnega zmagovalca. Koprčani in Koprčanke so bili najboljši tako v tenisu, kot v odbojki, Celjani in Celjanke so bili najboljši v atletiki, Domžalčani pa v nogometu. Pokal v fair playu so prejeli nogometaši iz Šentilja. Zmagovalni pokal ter prehodni pokal je tako pripadel ekipi Mestne občine Koper, ki je zbrala 355 točk, druga je bila ekipa Mestne občine Celje s 330 točkami, tretja je bila ekipa občine Domžale, s 305 točkami. Letošnje svetovne poletne igre bodo julija v Daeguju v Južni Koreji.  Po končanem atletskem delu Iger šolarjev so člani Atletskega kluba Koper izpeljali še atletski miting na katerem sta v teku na 200 m zmagala pri članicah Sabina Veit (Šta) z rezultatom 23,40, kar je desetinka slabše od norme za nastop na letošnjem Evropskem prvenstvu. Pri članih je bil najhitrejši Jan Žumer (Mass) z rezultatom 21,10.   

Mitja Butul

Zadnjič posodobljeno (Ponedeljek, 28 Maj 2012 15:17)

 

18. mednarodni atletski miting Vučko

1220mednarodni20miting20vuko20kranj202012202

Na 18. Mednarodnem atletskem mitingu v Kranju, posvečenem trenerju Dobrivoju Vučkoviču – Vučku, so se dobro odrezali tudi atleti in atletinje Atletskega kluba Koper. Nika Barundič je zmagala na 200 metrov med članicami, Haris Sejaric pa je bil med člani drugi v metu diska. Domen Vergles je zmagal med atleti U12 na 60 metrov in bil drugi na 200 metrov, v isti kategoriji je  Gregor Antonaz dosegel tretje mesto na 600 metrov.

Zadnjič posodobljeno (Četrtek, 24 Maj 2012 13:56)

Več ...

 

Mednarodni majski miting

printerke

Na koprskem atletskem stadionu se je z mednarodnim majskim atletskim mitingom pričela atletska sezona na prostem. Atletski klub Koper, ki letos praznuje svoj 50. rojstni dan, bo gostitelj številnih atletskih prireditev, katerih vrhunec bo absolutno Državno prvenstvo, 7. in 8. julija.

Ob 15. maju, občinskem prazniku, smo izpeljali mednarodni miting, kjer so bile razpisane zanimive atletske discipline, sicer redke v članskih kategorijah, a dober pokazatelj pripravljenosti atletov in atletinj. Dve taki sta teka na 60 in 150 metrov na prostem.

Mitinga se je udeležila tudi najhitrejša slovenska šprinterka, aktualna državna prvakinja v teku na 100 in 200 metrov, Sabina Veit (Šta). Sabina je opravičila svoj sloves in  zmagala v teku na 60 metrov z enim najboljših rezultatov izmerjenih v Sloveniji (7,44). Tako je z osebnim rekordom na tej razdalji postavila tudi rekord koprskega atletskega stadiona. Druga je bila njena klubska kolegica in slovenska reprezentantka Liona Rebernik z rezultatom 7,71, tretja pa hrvaška reprezentantka Paula Vučković z rezultatom 7,75. Veitova je bila najhitrejša tudi na 150 metrski razdalji z rezultatom 17,65, Rebernikova  je v cilj pritekla kot druga (18,12), tretja je bila domača atletinja Nika Barundič iz Atletskega kluba Koper. Pri članih je  Sebastjan Pirnat (MASS) slavil na 60 metrov z rezultatom 7,01, pred dvema hrvaškima tekmovalcema, Andrejem Doričičem (7,06) in Goranom Pekičem (7,17). Najboljši rezultat je Pirnat dosege tudi v teku na 150 metrov (16,13), za njim se je na drugo mesto uvrstil Koprčan Rok Viler (NAK) z rezultatom 16,29, na tretje pa hrvaški atlet Andrej Doričič (6,37).

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 16 Maj 2012 20:27)

Več ...

 

Zbor atletskih sodnikov Atletskega kluba Koper bogatejši za 18 novih sodnikov

atletski_sodniki_1_priprava_na_sojenje_-_foto_Butul

Zbor atletskih sodnikov Atletskega kluba Koper je bogatejši za 18 novih sodnikov in sodnic. Po aprilskem tečaju in majskem izpitu so se pokazali tudi rezultati. »Zdi se mi da so izpiti za atletskega sodnika vsako leto težji. Za uspešno pridobitev naziva je namreč potrebno veliko znanja. Veseli me, da se je k izpitu prijavilo veliko mladih. Med njimi je največ naših atletov in atletinj,« je uspešne rezultate zadovoljno komentiral Dušan Žilavec, vodja sodniškega zbora pri Atletskem klubu Koper, ki sedaj vodi kar 134 članski sodniški zbor.  Na majskem preizkusu je izpit opravilo 15 udeležencev, ki so pridobili naziv atletski sodnik in trije, ki so se potegovali za višji stopnjo in opravili preizkus za državnega atletskega sodnika. Slednje pa je potrebno še potrditi s tremi  sojenji na uradnih atletskih tekmah. A to v Kopru ne bo težko, saj jih letos, ko praznujemo tudi 50. obletnico kluba, čaka kopica atletskih tekmovanj. Prvo bo že 15. maja, ko gostimo področno prvenstvo osnovnih šol v atletiki, naslednje pa 24. maja, ko bo v Kopru festival športa. Prva junijska tekma bo finale osnovnih šol, 10. junija pa še Atletski pokal za pionirje. Tudi letos bo Koper gostil največjo atletsko prireditev v Sloveniji  - Absolutno Državno Prvenstvo, ki bo potekalo 7. in 8. julija in bo za nastopajoče atlete zadnja preizkušnja pred Olimpijskimi igrami v Londonu. V Kopru tako pričakujemo vse najboljše slovenske atlete in atletinje s Primožem Kozmusom na čelu.

 
Več člankov...
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook