• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Pokrovitelji
Pasica
Povezave
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Zimsko državno prvenstvo v metih

IMG_8852

 

10.3.2012 je v Domžalah potekalo zimsko državno prvenstvo v metih, kjer so se pomirili starejši mladinci in pionirji.

Med njimi se je uspešno izkazal tudi Sejarič Haris, iz vrst Atletskega kluba Koper, ki se je uvrstil na 3. mesto. Njegov disk je namreč pristal na razdalji 40,16 m in mu je tako omogočil, da se je med starejšimi mladinci povzpel na stopničke.  

 

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 14 Marec 2012 10:17)

 

Ruzzier zmagal v Budimpešti

Ruzzier

Tako kot se je lanska sezona za našega lonjerskega hitrohodca, Fabia Ruzzierja, lani končala, tako se je letos tudi začela. Z zmago. V nedeljo je v športni palači ob stadionu Puškaš v Budimpešti potekalo Madžarsko atletsko Prvenstvo indoor – open. In prav na tej isti stezi bo čez dve leti potekalo Svetovno Prvenstvo Master. Zato je bila za našega atleta to odlična priložnost, da se preizkusiti na novi stezi. Proga je bila tokrat daljša – 5000 m, saj veterani navadno tekmujejo na razdalji 3000 m, zato pa s še večjo dodano vrednostjo.

Tokratnega prvenstva se je udeležilo veliko število atletov iz različnih držav. Poleg Madžarov so bili na startu tudi Slovenci, Hrvatje, Avstrijci, Nemci, Slovaki, Srbi, Švedi in Irci.

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 07 Marec 2012 08:29)

Več ...

 

Zimsko prvenstvo Slovenije v metih

 

_MG_8819Na zimskem atletskem slovenskem prvenstvu v metih v Domžalah, kjer je Martina Ratej (Kladivar) zmagala v metu kopja in s 65,24 metra krepko presegla najboljši izid sezone na svetu, so odlično nastopile tudi atletinje Atletskega kluba Koper. V članski konkurenci je v metu diska postala državna prvakinja Mateja Kocjančič z rezultatom 36,81 metra. V metu kladiva, v konkurenci mlajših mladink sta Matejin uspeh dopolnili klubski kolegici Veronika Rahotin, ki je osvojila srebrno medaljo  z rezultatom 41,96 m, in Maja Gverič, ki se je uvrstila na šesto mesto.

Zadnjič posodobljeno (Nedelja, 26 Februar 2012 22:45)

 

Končni rezultati mednarodne atletske lige 2011 - Nika Barundič na zelo dobrem 12. mestu

IMG_6511Kot vsako leto doslej je bila tudi v letu 2011 na koledarju Atletske Zveze Slovenije mednarodna atletska liga. Z veseljem ugotavljamo, da v omenjeni ligi nastopi vsako leto več atletov. Liga je odprtega tipa kar pomeni, da v njej lahko nastopajo tudi tuji atleti. Tako je v letu 2011 sodelovalo preko 600 atletov iz cca. 15-ih držav. Tekmovanje poteka po sistemu točkovanja, glede na uvrstitev na določenem mitingu, ne glede na disciplino (npr. 1. mesto – 8 točk; 8. mesto – 1 točka).  

Seveda se omenjene lige udeležujejo tudi naši atleti in v lanskem letu je Nika Barundič zasedla skupno zelo visoko 12. mesto. Med njenimi vidnejšimi uvrstitvami velja omenit 2. mesto (100 m) doseženo na mitingu Celjskih knezov v Celju, 3 kratno 3. mesto (200 m) na mitingih v Ljubljani, Postojni in Novem mestu ter  4. mesto (200 m) na domačem državnem prvenstvu. 

Sicer pa je bila zmagovalka lige naša vrhunska atletinja Martina Ratej, ki je tako za seboj pustila Sabino Veit in hrvaško atletinjo Anito Banovič.

Zadnjič posodobljeno (Sobota, 11 Februar 2012 20:39)

 
Več člankov...
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook