• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Pokrovitelji
Pasica
Povezave
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Euromaraton Milje-Koper

euromaraton__milje_koper_2011_-_foto_Butul_29

Mednarodne rekreativne športne prireditve 5. EUROMARATHON KOPER – MILJE 2011 se je na sončno septembrsko nedeljo udeležilo okoli 800 udeležencev, ki so s tekom in pohodom povezali dve sosednji občini, Koper in Milje. Start malega maratona je bil tokrat ponovno v Miljah, v Ankaranu pa so se na desetkilometrsko razdaljo do Kopra odpravili tako tekači, kot pohodniki, rolkarji, kolesarji in tisti, ki so izkoristili še zadnjo lepo nedeljo letošnjega poletja. Na polmaratonski progi sta zmagala Maročan in Italijanka. Najboljši slovenski tekač je bil Mirko Janjatovič (KGT Papež) skupno šesti, najhitrejša Primorca pa sta bila Aleš Kokot in Marinka Lapanja. Organizacija zahtevne športne prireditve na cesti je bila v rokah Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper in tržaškega tekaškega društva Evinrude, v veliko pomoč pa so bili člani Atletskega kluba Koper ki pri organizaciji Euromaratona sodelujejo že peto leto in brez katerih si organizacije Euromaratona ne bi mogli predstavljati.  

Zadnjič posodobljeno (Ponedeljek, 19 September 2011 16:12)

Več ...

 

Rekordno državno prvenstvo U12 in U14

 

untitledKoprski atletski stadion je prvi septembrski konec tedna ponovno postregel z atletsko predstavo, ki bi jo lahko imenovali tudi slovenski atletski pionirski praznik. Na modri atletski podlagi koprskega atletskega stadiona se je zbralo rekordno število nastopajočih atletov in atletinj iz vseh slovenskih atletskih klubov in tudi nekaterih osnovnih šol. Na sporedu je bilo namreč Državno atletsko prvenstvo za najmlajše kategorije v kraljici športa, kjer je v za mlade atlete in atletinje prilagojenih atletskih disciplinah nastopilo kar 780 udeležencev v kategoriji do 12 leta in v kategoriji do 14 leta (pionirji'ke U12 in U14). Odlična organizacija dvodnevne atletske predstave, ki je bila v rokah prizadevnih članov Atletskega kluba Koper, odlični pogoji ter vzdušje, so mlade upe  slovenske atletike spodbudile da so dosegli odlične rezultate.

Zadnjič posodobljeno (Torek, 13 September 2011 21:37)

Več ...

 

Državno prvenstvo za prionirje in pionirke

 

tribune_dp

Konec tedna bo Koper spet v znamenju atletike.  Atletski klub Koper je namreč organizator tudi letošnjega državnega prvenstva v atletiki za najmlajše kategorije. Očitno je dobra organizacija absolutnega državnega prvenstva v atletiki, v začetku avgusta v Kopru pravi magnet tudi za nastop najmlajših tekmovalcev kraljice športa. V soboto in nedeljo popoldan, s pričetkom ob 15.00, bomo tako na koprskem atletskem stadionu spremljali tekmo skoraj 800 atletinj in atletov  iz vseh slovenskih atletskih klubov. » Interes  tudi najmlajših slovenskih atletov in atletinj za nastop v Kopru je očitno res velik. Zaradi več kot 50 nastopajočih v skoku v daljino bomo morali celo dopolniti urnik tekmovanja. Številni so tudi nastopajoči v tekaških disciplinah, prvič pa bo na državnem prvenstvu za pionirje tudi disciplina v hitri hoji. Obeta se lepa atletska predstava.  V AK Koper smo nanjo dobro pripravljeni,« je pred tekmovanjem povedal vodja tekmovanja Andrej Grzentič, tudi trener v Atletskem klubu Koper, kjer so prepričani, da bodo med dobitniki medalj tudi koprski atleti in atletinje.Listo udeležencev si lahko ogledate tukaj
http://www.atletska-zveza.si/files/rezultati/timing/2011/s10092011-1.pdf

Zadnjič posodobljeno (Petek, 09 September 2011 10:00)

 

Zgodovina

Zadnjič posodobljeno (Četrtek, 18 Avgust 2011 07:24)

Več ...

 
Več člankov...
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook