• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Pokrovitelji
Pasica
Povezave
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Olomoucka Dvacitka

V soboto je v Olomoucu na Češkem potekala 46. mednarodna tekma v hoji »Olomoucka Dvacitka«.  V mrzlem in vetrovnem vremenu se je na izrazito vijugasti progi, dolgi olimpijskih 20 km, pomerilo 75 tekmovalcev iz 4 držav (Češke, Slovaške, Slovenije in Italije). Med temi je bilo veliko državnih reprezentantov in olimpijskih šampionov, saj je tekma veljala kot selekcija za nastop na Svetovnem Pokalu, ki bo potekal v prvi polovici maja v Saransku (Rusija) in za Olimpijske Igre, ki bodo avgusta v Londonu. Celo glavni sodnik, ki je sodil na sobotni tekmi, bo sodil tudi v ruskem mestu. Prav zaradi vsega tega se je hitrohodec Fabio Ruzzier iz vrst AK Koper odločil, da preizkusi v rezultatu in stilu ter tako potrdi formo za nastop na svetovnem prvenstvu. V obojem je tudi  popolnoma uspel, saj je dosegel zadani čas in preje pohvalo za stil od samega Lapke.

Zadnjič posodobljeno (Ponedeljek, 09 April 2012 21:20)

Več ...

 

Trofeja 4 pokrajin

V nedeljo je v Pordenonu potekala prva tekma veljavna za letošnjo „Trofejo štirih pokrajin“. Med pionirkami U12 je nastopila tudi Klara Cah, ki se je prvič spoprijela z razdaljo 1000 m. Kljub hudi konkurenci, mnogo bolj izkušenih italijanskih tekmovalk, je atletinja iz vrst AK Koper, zasedla odlično 2. mesto in s časom 6'08“3 za celih 17 sekund izboljšala svoj osebni rekord. V izvrstni družbi najboljših italijanskih tekmovalk, se je Eva Čanadi, v kategoriji U14, povzpela na 7. mesto (12'30“2). V članski kategoriji je na 5000 m nastopil tudi Fabio Ruzzier in ponovno dokazal, da trenutno v Furlaniji-Julijski krajini, med člani in celo med mladinci, nima konkurence. Kot pred tednom dni v Sežani sta bila tudi tokrat njegova glavna konkurenta mladinca Andrea Melis (Atletica Brugnera) ter Goričan Gianluca Barnaba. Ruzzierja sedaj čakal sobotna tekma v Olomoucu na Češkem, ki bo hkrati pomemben test. Njegov cilj bo končati tekmo pod časom 1.44:0, kar bi pomenilo, da je trenutna forma v skladu s predvidevanji. Na to pa, 13. maja, še najvažnejše tekmovanje letošnje sezone - Svetovni Pokal v Rusiji, natančneje v Saransku.

Zadnjič posodobljeno (Četrtek, 05 April 2012 08:54)

 

12. Kraški maraton

V nedeljo, 25.3.2012, se je v okviru 12. izvedbe Sežanskega Malega Kraškega Maratona odvijala tudi mednarodna tekma v hitri hoji za ženske in moške kategorije, ki je obenem veljala kot prva preizkušnja letošnjega Alpe Adria Racewalking Cup-a. Na startu se je zbralo rekordno število tekmovalcev iz 4 držav (Slovenije, Italije, Hrvaške in Avstrije), med katerimi jih je 21 tekmovalo v  mladinskih kategorij in 19 v članskih. Poleg Giorgie Menis, letošnje italijanske državna mladinska prvakinje v dvorani, so nastopili še hrvaški članski prvak Želimir Haubriha, avstrijska prvakinja Monika Schwantzer, slovenski prvak med pionirji Žiga Lešnjak (AD Bled), državna rekorderka Eva Čanadi ter Fabio Ruzzier (slednja dva iz AK Koper).

Zadnjič posodobljeno (Petek, 30 Marec 2012 21:31)

Več ...

 

Lugano Trophy - hitra hoja

Lugano_2012

V nedeljo, 18. marca je v švicarskem Luganu potekala 10. mednarodna tekma v hitri hoji Lugano Trophy. Člani so tekmovali na razdalji 20 km, mladinci in veterani pa na razdalji 10 km. Med veterani, ki so tekmovali v enotni kategoriji (od 35. leta dalje), je med dvaintridesetimi atleti iz enajstih držav nastopil tudi Fabio Ruzzier iz AK Koper. V hladnem (7°) in deževnem vremenu je Ruzzier odlično opravil svojo nalogo in s svojim odličnim časom (49'1'') zasedel absolutno 2. mesto.

Zmagovalec, Italijan Andrea Naso, je dosegel rezultat 48'53'', medtem ko je tretje mesto zasedel  Beloruski olimpijec in svetovni rekorder Viktor Ginko (51'27''). Španec Jose Rodriguez (51'34'') je bil četrti, peti pa je na cilj prispel večkratni grški reprezentant in olimpijec Isaias Tsitoglou. Naj omenimo, da je bilo vseh prvih deset tekmovalcev, ki so prispeli na cilj, iz različnih držav, kar priča o kakovosti samega tekmovanja, ki bi ga lahko primerjali celo s svetovnim prvenstvom.

Več ...

 
Več člankov...
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook