• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
Pokrovitelji
Pasica
Povezave
Pasica
Pasica
Pasica
Pasica

Domen slavil na Atletskem dvoranskem mitingu v Ljubljani

014a

14.1.2012 je v Ljubljani potekal dvoranski miting, ki ga je organiziral Atletski klub Kronos. Prijavljenih je bilo kar 632 nastopov in kljub nekaterim odpovedim in nenastopom se je tekmovanje zavleklo globoko v sobotni večer.

Med nastopajočimi tekmovalci je Domen Vergles, član Atletskega kluba Koper in varovanec trenerja Andreja Grzentića, nedvomno imel velik razlog za slavje. V kategoriji U12 je na 60 m dosegel odličen rezultat in se tako povzpel na zmagovalno mesto. S svojim rezultatom 8.75 sek. se je izvrstno izkazal in hkrati izenačil  dvoranski državni rekord. Na drugo mesto se je uvrstil Gašper Hudovernik (TRK) z rezultatom 9.07 sek., na tretje pa Tjaž Anžin (KRO) z rezultatom 9.18 sek.

Domna sedaj čaka nova preizkušnja: 22. 1. bo namreč v Slovenski Bistrici nastopil na Državnem dvoranskem prvenstvu. Naj mu bo dosežen čas navdih, ki ga po ponovno povzpel na najvišje stopničke.

Zadnjič posodobljeno (Četrtek, 19 Januar 2012 09:32)

 

33. koprski tek

33_koprski_tek_-_foto_Mitja_Butul_123Tradicionalna druga sobota v decembru je bila tudi letos v znamenju atletskih prireditev pod skupnim imenom Koprski tek. V okviru letošnjega že 33. koprskega teka so organizatorji iz Atletskega kluba Koper pripravili program tekaških disciplin in tekmovanja v hitri hoji. Kljub nekoliko nižjim temperaturam se je na koprskem atletskem stadionu zbralo okoli 100 tekmovalcev iz treh držav. Že uvodna preizkušnja v teku na 400 metrov je bila zanimiva, saj so se na njej pomerili najmlajši tekmovalci, od četrtega leta do prvih razredov osnovne šole. Med deklicami je bila najhitrejša

Zadnjič posodobljeno (Petek, 23 December 2011 22:23)

Več ...

 

5. memorial Ivan Starek

Jarun_U12

V soboto je ob zagrebškem jezeru Jarun potekal 5. Memorial Starek, ki je veljal kot deveta in zadnja preizkušnja članskega pokala Alpe/Adria Racewalking Cup in kot 2. (od treh) tekem Junior Alpe/Adria RW Cup.

V najmlajši kategoriji U10 sta za AK Koper tekmovali Klara Cah in Karin Fikon. Obe sta se prvič preizkusile na razdalji 1000 m (za Karin pa je to bila sploh prva tekma v hoji) in suvereno zasedli prvi dve mesti.

Zadnjič posodobljeno (Sreda, 16 November 2011 20:38)

Več ...

 

Hitra hoja v Gorici (ITA)

gorizia_014Na sobotnem tekmovanju v hitri hoji, ki se je odvijalo v italijanski Gorici, so prvič tekmovale tudi naše najmlajše atletinje. Tekmovalke so se v kakovostni konkurenci, odlično odrezale. Med najmlajšimi pionirkami U10 je nepričakovano drugo mesto osvojila Klara Cah, med pionirkami U12 pa je bila odlična Eva Čanadi z osvojenim 5. mestom, ki je na prehodu pri 800m s časom 4'47''3 za skoraj 20 sekund izboljšla slovenski državni rekord. Na 7. mestu je pristala prav tako odlična Tia Križan.

Glede na to, da je bila ta tekma za vse tri tekmovalke le prvi uradni test o tehniki hoje, so tej rezultati, ob navzočnosti izurjenih kvalificiranih sodnikov, izredno spodbudni. Tekma je obenem veljala kot prva preizkušnja za »Junior Alpe Adria Cup 2011«.

Sedaj se tekmovalke že veselijo novega tekmovanja v Zagrebu, 12.11. na Jarunu.

Na tekmi sta v svoji ketegoriji sodelovala tudi uspešen Fabio Ruzzier in Vladimir Veršek, ki sta zasedla drugo in tretje mesto.

Za ogled slik: http://www.akkoper.si/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=16:hitra-hoja-gorica-ita-30112011&Itemid=71

Zadnjič posodobljeno (Četrtek, 03 November 2011 20:29)

 
Več člankov...
Iskanje
Utrinki
Link_to_Facebook